Koetshuis Helanso

Koetshuis Helanso een centrale plaats in de wijk!

WIJKFUNCTIE

Uniek adres voor originele cadeaus

Naar een exclusief geschenk hoeft niemand in Regentes-/Valkenboskwartier meer lang te zoeken. De winkel van het Koetshuis Helanso (lijkt wel een museum), biedt een ruime assortiment aan aparte, originele en tegen aannemelijke prijzen; cadeau artikelen voor ieders smaak!

In het zeer waardevolle Koetshuis Helanso (het lijkt wel een museum), heeft het Koetshuis een centrale plaats gekregen.

Veel wijkbewoners komen regelmatig langs zonder er wat te kopen. Gewoon voor een kletspraatje en/of een nieuwtje aangaande de wijk.

Voor kinderen heeft het Koetshuis een stijlkamer ingericht in de sfeer van een Oudhollands interieur uit de 15e eeuw.
Met een Staphorster kachel waarop vroeger met grote pannen het eten werd gekookt.
Er zijn mattenkloppers, muziekdoosjes (de CD speler van toen), wasbord, olielampen, kandelaars, sierborden, serviezen en nog veel meer! En de meeste van deze artikelen zijn nog te koop ook!
Het is voor kinderen zeer educatief; hoe vroeger heel klein werd geleefd in oude Hollandse huizen (sferen).
En dit allemaal zonder een museumkaartje! Je kunt er vrijblijvend binnen komen lopen!

Regentesse-/Valkenboskwartier is trots op het Koetshuis. Zelfs de buitengevel is in neorenaissance stijl gebouwd! En is vooral een grote aanwinst voor de eclectische stijl in de wijk Regentesse-/Valkenboskwartier. Het geveltje valt meteen op in het pittoreske straatje Noorderbeekdwarsstraat nabij de Weimarstraat. De uitstraling van het Koetshuis is sterk en geeft een goede impuls naar de Weimarstraat toe.
Vooral naar de prachtige geveltjes in de Weimarstraat, die weer gevuld moeten gaan worden met specialistische winkeltjes. Opdat de Weimarstraat weer een Grandeur winkelgebied gaat worden.

Koetshuis Helanso is de trendsetter en werkt er hard aan om de Weimarstraat weer in haar oude glorie te laten stralen!

Nieuwe reacties